Fodervärd eller låneavtal

Att köpa hund med bibehållen avelsrätt eller att vara fodervärd till en hund från oss innebär ett stort ansvar och ska ses som ett förtroendeuppdrag.


Det kan bli en fantastisk upplevelse se sin tik bli rund om magen och få se avkomman från sin hund och få möjliheten att vara med och bidra till

utvecklingen av labradoodels. Kanske också komma hem med någon hennes

eller hans av valparna.Hunden som vi väljer att lämna till er är speciellt utvald och extra värdefull för oss som uppfödare då vi tror att den kommer vara ett viktigt tillskott i avelsarbetet. Jag tycker också att en valp i första hand har rätt till sin alldeles egna familj med allt vad det innebär.


Det är av stor vikt att vi får ett väl fungerande samarbete med våra fodervärdar. Vi är noga vid valet och vill träffa er innan vi bestämmer något definitivt. Det är en fördel om du som fodervärd inte bor allt för långt ifrån oss men känns allt bra hittar man en lösning på det och det kan vara värt några timmar i bilen.


Jag vill att ni täker på att i en valpkull är det kanske bara en av valparna som lämpar sig för avel och klara hälsotesterna. Alla är lika trevliga sällskapshundar. Det är mycket som ska stämma och testas om hunden skall gå i avel. Det är den skillnaden vi gör på en avelshund eller hunden för sällskap. Även om alla parametrar inte uppfylls och hunden därmed ej går i avel så är det ändå den finaste hunden för dig, glöm inte detta!!!!


Glada fodervärdar
Ett fodervärdsavtal eller avtal med bibehållen avelsrätt läs mer om de olika avtalen här

Det finns lite olika avtal mellan uppfödare och valpköpare. Det jag använder mig mest av är köpeavtal för hund med bibehållen avelsrätt.Hund på foder

Det är oftast en redan hälsotestade hund runt ett år gammal. Då är testerna är gjorda och hunden godkänd, och vi bedömer att hunden är redo att ingå i vårt avelsabrbete.Det händer också ibland att jag lämnar en valp på foder om jag tror den kommer ingå i vårt avelsprogram.


För köp av tik med bibehållen avelsrätt gäller nedanstående.


Ni köper valpen för ett valppris med tillägg att jag får låna in hunden för 1-2 valpkullar med minst 3 levande valpar efter 3 veckors ålder. Som tack för lånet av tiken får ni en ekonomisk kompensation i form av ett halvt valppris per valpkull.


För köp hanhund med bibehållen avelsrätt gäller följande.


Ni köper valpen för ett valppris med tillägg att jag får låna in hunden för max 6 parningar som resulterar valpar.

Som tack för lånet av hanen får ni en ekonomisk kompensation i form av 5000kr / per parning.
Fodervärdsavtal

För hund som är godkänd för avel och där vi söker en fodervärd


Då betalar ni inget för tiken och jag har rätten till 2 valpkullar

med minst 3 levande valpar vid 3 veckors ålder.

För en hanhund vill vi ha möjligheten att låna honom för max 6 parningar.


Om hunden uppfyller våra kvalitetskrav i vårt hälsoprogram

planerar vi för att använda den i vår avel och ni får då bekosta de tester vi behöver göras inför parning.


Är du intresserad av att köpa hund med bibehållen avelsrätt?

eller bli fodervärd

Skicka ett mail så får du mer detaljerad information. 


Nu har vi länkat våra hemsidor till varandra.

Allt för att erbjuda så många som möjligt, det bästa från två seriösa uppfödare.

www.vitavillanslabradoodle.com