Fodervärd eller köpeavtal med bibehållen avelsrätt

Att köpa hund med bibehållen avelsrätt eller att vara fodervärd till en hund från oss innebär ett stort ansvar och ska ses som ett förtroendeuppdrag.


Hunden som vi väljer att lämna till er är speciellt utvald och  extra värdefull för oss som uppfödare då vi tror att den kommer vara ett viktigt tillskott i avelsarbetet.Jag tycker också att en valp i första hand har rätt till sin alldeles egna familj med allt vad det innebär. 


Det är av stor vikt att vi får ett väl fungerande samarbete med våra fodervärdar. Vi är noga vid valet och vill träffa er innan vi bestämmer något definitivt. Det är en fördel om du som fodervärd inte bor allt för långt ifrån oss. Men känns allt bra hittar man en lösning på det och det kan vara värt några timmar i bilen.Fodervärd eller köpa hund med bibehållen avelsrätt???


Det kan bli en fantastisk upplevelse se sin tik bli rund om magen och få se avkomman från sin hund. 

Få möjliheten att 

vara med och bidra till utvecklingen av labradoodels


Det finns lite olika avtal mellan uppfödare och valpköpare.

Det jag använder mig av är köpeavtal för hund med bibehållen avelsrätt,eller ett fodervärdavtal.


Köp av hund med bibehållen avelsrätt

Innebär att ni köper valpen för ett valppris med tillägg att jag får låna in hunden för en valpkull med minst 3 levande valpar efter 5 veckors ålder.  Jag ersätter er för lånet.


Fodervärd då betalar ni inget för valpen och jag har rätten till 2 valpkullar

  med minst 3 levande valpar vid 5 veckors ålder


Om hunden uppfyller våra kvalitetskrav i vårt hälsoprogram

planerar vi för att använda den i vår avel.


Det är mycket som ska stämma och testas om hunden skall gå i avel. Det är den skillnaden vi gör på en avelshund eller hunden för sällskap. Även om alla parametrar inte uppfylls och hunden därmed ej går i avel så är det ändå den finaste hunden för dig, glöm inte detta!!!!


Är du intresserad av att  köpa hund med bibehållen avelsrätt?

eller fodervärdsavtal

Skicka ett mail så får du mer detaljerad information.